Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yemek yapan firmalara dikkat…

Hayati tehlikeyi atlattılar

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2024 00:33
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2024 00:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahaberajansi.com.tr
Yemek yapan firmalara dikkat…

Daha öncede zehirlenme vakalarının yaşandığı Tersanelerde ve yurtlarda yaşanan zehirlenme vakasına şimdide Altınova’da faaliyet gösteren Tersan tersanesinde, öğle yemeğinde tavuk, makarna, mercimek çorbası ve sütlaç menüsüyle beslenen işçilerin zehirlendiği öğrenildi.

İddiaya göre, Tersan Tersanesi'nde yedikleri yemekten sonra fenalaşan 45 işçiden 22'sinde zehirlenme belirtileri ortaya çıktı. Bölgeye sevk edilen 112 Acil Servis ekipleri tarafından  Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvuran kişi sayısının artabileceği bildirildi.

SIK SIK ZEHİRLENME OLUYOR

Yine 2022 Mayıs ayında tersanelere yemek veren firmanın, öğle yemeğinden tavuk yiyen 140 işçi zehirlenerek Karamürsel ve Yalova’da hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınmışlardı.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince, tersanelere yemek veren firmadan alınan numuneleri incelenmek üzere laboratuvar gönderilmiş aradan aylar geçmesine rağmen kamuoyuna hiçbir açıklama yapılmamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.